Behalve een bezoekje brengen aan een molen zijn er nog veel meer leuke en gezellige activiteiten die je zelf rond het thema molens kunt doen. Op deze pagina vind je leuke ideeën om wat inspiratie op te doen!

Molenrecepten

De meeste molens in Noord-Brabant zijn korenmolens. Een flink aantal van deze molens maalt nog geregeld meel, dat je bij de molenaar kunt kopen om allerlei lekkere dingen van te bakken. Denk aan lekkere koekjes, cakejes, of een lekker brood. Hieronder vind je geregeld een leuk recept, om met het meel van de molenaar bij jou in de buurt iets lekkers te maken!

Recepten

Kleurplaten

Download hier een mooie kleurplaat, maak er een kunstwerkje van! De molenaar bij jou in de buurt is vast apetrots op jou, als jij je kleurplaat even laat zien. Misschien heeft hij er wel een mooi plekje voor, zodat andere molenbezoekers ook van jouw kunst kunnen genieten!

Kleurplaten

Fotograferen

Molens lenen zich bij uitstek om er mooie foto’s van te maken. In combinatie met landschapselementen, mensen, mooie wolkenluchten, aparte invalshoeken of bijzondere gebeurtenissen levert dat al snel een hele spannende foto op! Stuur je mooiste foto(‘s) naar de webbeheerder voor publicatie op deze site en krijg alle eer die je verdient! Eén keer per jaar wordt de inzender van de mooiste molenfoto in het zonnetje gezet.