RABO duurzaamheidssubsidie voor kerkhoven Molen

De Rabobank bestaat dit jaar 125 jaar en dat was reden voor een bijzondere actie. De lokale Rabobank in omgeving Oisterwijk stelde een bedrag van  € 125.000 beschikbaar voor duurzame initiatieven. 

Het team van de Kerkhovense Molen heeft een aanvraag ingediend omdat ze nagenoeg uitsluitend duurzame activiteiten ondernemen.

Inmiddels is de hele procedure afgerond en heeft de Kerkhovense molen van de Rabobank een toezegging  gekregen voor een bedrag van € 12.500! 

De molen kampt met problemen met de molenas en daarom was een deel van de aanvraag voor de reparatie van de molenas. Fijn dat dat gelukt is en de as nu daadwerkelijk snel gerepareerd kan worden.

Het restant van de subsidie is bestemd voor het project “ Gezond eten van de Molen”. Waarbij graan wordt ingezaaid in de buurt van de molen en na de oogst wordt gemalen en verkocht op de molen.

Op 25 januari 2024 heeft Maurice Peeters namens de Rabobank een cheque aan het team van de Kerhovense molen overhandigd. Die zeer dankbaar in ontvangst is genomen.