Foto van stichting Levende Molens Roosendaal, een van de kaarten uit de reeks molens uit Oekraïne

 

Stichting Levende Molens Roosendaal heeft weer een nieuwe editie van hun ‘Molencatalogus’ (voorheen: de Uitgavenlijst) en ‘Nieuwsbrief’. Deze zijn te vinden op hun website www.molencentrum.nl

Bijzonder nieuws is dat er ondanks de afschuwelijke oorlog die dat land teistert de lang verwachte prentkaartenreeks van molens in Oekraïne is verschenen! Wat een prestatie en een groot chapeau voor onze molenvrienden aldaar! Meer informatie over dit project kunt u vinden in de bijgevoegde pdf: Omslag

In de volgende Molencatalogus hoopt de stichting melding te maken van de voorintekening van het nieuwe boek over Hondenmolens in de Lage Landen, door Jan Delcour en John Verpaalen. Het manuscript bevindt zich momenteel in de eindfase. De oplage zal, gezien het specifieke onderwerp, beperkt zijn.

Een ander nieuwtje is dat de stichting werkt aan een serie prentkaarten met vijf Nederlandse hondenmolens en een nieuwe serie over rosmolens. 

Mocht u meer willen weten over de stichting Levende Molens Roosendaal en het laatste nieuws en de jongste uitgaven op het gebied van molenboeken, -tijdschriften, -prentkaarten en -postzegels, kijk dan graag op hun website.