Open Podium in Bibliotheek Cuijk.

Molens moeten malen
Molens horen bij Nederland. Én bij Cuijk: wie kent de Jan van Cuijk aan de Heerstraat niet? Op donderdag 8 december houdt BiblioPlus, in samenwerking met molenaars Nico van den Broek en Stefan Willems, een open podium waarin je alles over (het werken in de) molens te weten komt.
Kwetsbaar & belangrijk erfgoed
Een molen is sterk, statig en imposant, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar erfgoed. Er is in onze regio veel behoefte aan nieuwe, gedreven mensen die de handen uit de mouwen willen steken en die willen helpen om het oude ambacht van molenaar in stand te houden.
Jij als molenaar?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdagende hobby, of ben je geïnteresseerd in molens en wil je er meer over weten? Meld je dan aan en kom op 8 december vanaf 20.00 uur naar de bibliotheek in Cuijk. Molenaars Nico en Stefan zijn dan in de bieb aanwezig en vertellen je alles over het ontstaan, soorten en toepassingen van molens, maar ook over de (gratis) opleiding tot molenaar, het molenaarsgilde en de eigenschappen die je goed kunt gebruiken als molenaar!
Na deze eerste kennismakingsbijeenkomst, nodigen ze je graag uit om langs te komen bij de Jan van Cuijk.