Foto: Gerard Sturkenboom

 

Op 28 mei j.l. heeft de Peellandse Molenstichting weer haar jaarlijkse groepsreis langs molens georganiseerd. Dit doet zij al vanaf 1980; doorgaans op de 4e zaterdag in mei.

(Alleen in 2020 kon de geplande reis niet doorgaan en vorig jaar lukte het pas in september)

Het vertrekpunt is altijd bij de molen Oostenwind in Asten.

Dit jaar werden 4 molens bezocht; stellingmolen De Nijverheid in Ravenstein (N-B), standerdmolen Tot Voordeel & Genoegen in Alphen aan de Maas (Gld), de zeskante grondzeiler-korenmolen te Waardenburg (Gld) en de wipmolen De Hoekmolen te Hei- en Boeicop (Utr). Op de foto achtereenvolgens van linksboven, vervolgens met de klok mee draaiend. Een zeer gevarieerd programma, waarbij tussendoor voldoende tijd genomen werd voor een drankje en een hapje, waarbij de deelnemende molenaars/molenvrienden contacten weer konden ophalen en tevens nieuwe contacten konden maken.

Gerard Sturkenboom