Koninklijk lintje voor Hub van Erve

Zaterdag 1 juli werd er feest gevierd bij de Oisterwijkse molen ‘Onvermoeid’, ook wel bekend als de Kerkhovense Molen. Het was ook best een bijzonder feestje, want tot op het laatste moment wist degene waar het allemaal om draaide nog helemaal van niets; een gebruikelijke traditie bij de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding. Molenaar Hub van Erve reageerde na het opspelden van de versierselen door de burgemeester dan ook blij verrast en overdonderd, maar ook even bescheiden als altijd: “Waarom ik, en waarom niet iemand anders? Er zijn nog zoveel andere mensen die ook een heleboel dingen doen!”

 Hub ontving zijn onderscheiding vooral voor zijn enorme inzet op molengebied. Dat strekt zich veel verder dan alleen de Oisterwijkse molen, Hub heeft zich in diverse landelijke en regionale molenverenigingen ook op diverse gebieden verdienstelijk gemaakt. “Het is eigenlijk mijn hobby, maar het lijkt volgens mijn vrouw sinds ik gepensioneerd ben meer op een beroep. Ik ben er dagelijks wel mee bezig”, bekent Hub wanneer hij een reactie geeft aan Oisterwijk In Beeld. Klik hier om de volledige beeldreportage van de uitreiking van de onderscheiding te bekijken, en klik hier om het bijbehorende artikel van het Brabants Dagblad te lezen. Hieronder ziet u een korte foto impressie van de feestelijke gebeurtenissen.

IMG_3202 IMG_3168IMG_3199IMG_3240  IMG_3248