CDA Schouwen-Duiveland draagt Alwijn ten Cate voor als kandidaat wethouder

De fractie van het CDA Schouwen-Duiveland draagt Alwijn ten Cate (49) uit Gilze-Rijen voor als kandidaat wethouder. Uit een openbare sollicitatieprocedure is hij geselecteerd als opvolger van Daniël Joppe, die is voorgedragen als burgemeester van Voerendaal. Naar verwachting zal Alwijn ten Cate in december officieel benoemd worden en het wethouderschap van Daniël Joppe overnemen. 

Ervaring en achtergrond

Alwijn ten Cate heeft een brede ervaring in de politiek en de publieke sector. Hij is momenteel werkzaam als jurist bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en is daarnaast fractievoorzitter van het CDA in het waterschap Brabantse Delta. Van 2022 tot 2023 maakte hij deel uit van het dagelijks bestuur van dit waterschap. Ook binnen de gemeente Gilze-Rijen heeft hij een actieve politieke rol vervuld als raadscommissielid van 2017 tot 2022. Verder was hij tussen 2019 en 2022 secretaris binnen het provinciale CDA-bestuur van Noord-Brabant. 

Een sterke kandidaat voor Schouwen-Duiveland

Fractievoorzitter Rutger Punt van het CDA Schouwen-Duiveland spreekt vol vertrouwen over de keuze voor Alwijn ten Cate: “Hij is een bevlogen en energieke politicus, die zich tijdens de gesprekken zeer goed voorbereid toonde en op de hoogte bleek van de actuele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Schouwen-Duiveland. Bovendien is hij een prettig en toegankelijk persoon, wat zeker bijdraagt aan het vertrouwen in zijn toekomstige samenwerking binnen de gemeente.”

Trots op vertrouwen en klaar voor een toekomstbestendig Schouwen-Duiveland 

Alwijn ten Cate is getrouwd en heeft twee dochters. Hij kijkt ernaar uit om als wethouder van Schouwen-Duiveland aan de slag te gaan: “Ik ben enorm trots op het vertrouwen dat de CDA-fractie Schouwen-Duiveland in mij stelt en op mijn voordracht als kandidaat-wethouder. Tegelijkertijd betekent deze stap dat ik afscheid neem van het waterschap, waar ik met veel plezier heb gewerkt en mooie resultaten heb bereikt de afgelopen jaren. Nu krijg ik de kans om mij in te zetten voor een toekomstbestendig Schouwen-Duiveland, waar huidige en toekomstige generaties kunnen wonen, werken en recreëren. Het voelt bijzonder om terug te keren naar Zeeland, waar ik een groot deel van mijn jeugd heb doorgebracht.”