Molenprijs 2016

In september 2016 mag u weer bepalen welk molenproject de BankGiro Loterij Molenprijs verdient en daarmee € 50.000,- wint. De Hollandsche Molen organiseert jaarlijks deze Molenprijs voor het meest aansprekende renovatie- of verbeterproject van het jaar. Aan deze prijs is een bedrag van € 50.000,- verbonden om het project uit te voeren.

Ook dit jaar is er een Brabants molenproject genomineerd voor de Molenprijs, en wel voor molen De Korenbloem te Ulvenhout.

Breng De Korenbloem terug in zijn oude glorie!

Molen De Korenbloem wil graag het authentieke maalproces weer zichtbaar maken. Dit kan door diverse molenonderdelen (zoals de jakobsladder voor het transport van het graan) te restaureren en deze na 25 jaar stilstand weer in gebruik te nemen. Met het geld van de BankGiro Loterij Molenprijs wordt tevens het terrein rondom de molen publieksvriendelijker gemaakt door de bestrating en het schilderwerk aan te pakken. Wil je dat De Korenbloem weer in zijn oude glorie teruggebracht wordt? Stem dan op deze molen!

773_Ulvenhout.(N-Br).De_Korenbloem,1

In de omgeving van Breda is De Korenbloem de enige molen die nog op ambachtelijke wijze maalt. Er wordt graan gemalen voor bakkers en een pannenkoekenhuis. Iedere zaterdag is de molen geopend voor publiek. De Korenbloem wordt ingezet voor het breken van gemoute gerst voor de vervaardiging van Millstone, één van de weinige Nederlandse single malt whisky’s. Ook verwerkt de molen graan voor het brouwproces van lokale bieren. Sinds kort heeft de molen een eigen biermerk, Korenbloem Tripel.

Met jouw stem kan De Korenbloem weer op authentieke wijze malen en breng je de molen terug in zijn oude glorie!

Stem op De Korenbloem

Homepage Molenprijs 2016